Fotograf profesionist nunti Iasi – meriti ce e mai bun

Cand vine vorba de amintirile cele mai frumoase ale noastre, cum sunt cele de la nunta, avem nevoie de cele mai bune servicii, de oameni pe care te poti baza ca totul va iesi in regula si de o organizare stricta care va permite ca toata atmosfera sa fie de vis.

Practic, cand alegi un fotograf de nunta, alegi o persoana in care iti pui increderea ca va imortaliza toate momentele importante tie si celor dragi tie. Este o sarcina foarte importanta si o persoana cu experienta, cu creativitate si cu spirit de munca va sti cum sa gestioneze situatiile.

Nu lasa aceasta sarcina prietenilor sau rudelor, care ar trebui sa participe la nunta ta ca invitati. Alege o persoana cu experienta, un fotograf profesionist nunti Iasi, care sa schiteze povestea nuntii voastre, trecand-o prin filtrul aparatului de fotografiat.

Mai tii minte acel proverb: „O poza valoreaza mai mult decat o mie de cuvinte”? Il putem parafraza: „O poza executata corect de o persoana cu simt artistic valoreaza mai mult decat o mie de cuvinte”. Pentru ca oricat de mult am incerca sa transformam pozele amatoricesti in poze profesioniste, nimic nu se compara cu anii de munca ai fotografilor profesionisti in care au fost pusi in multe situatii si in care si-au slefuit spiritul artistic.

Dupa ce criterii ne ghidam cand alegem fotograful profesionist pentru nunta?

Bazeaza-te pe recomandari. Alegerea fotografului este o munca intr-adevar dificila, dar nu si atunci cand  poti cere recomandarile prietenilor sau rudelor. Sau poti cauta un astfel de fotograf si in mediul online. Atunci cand un fotograf are recenzii numeroase exista o sansa ca acesta sa aiba mai multa experienta si sa livreze un produs de calitate, comparativ cu un fotograf care are doar cateva recenzii. Deseori, clientii isi exprima satisfactia nu numai fata de fotografiile primite, dar si fata de experienta in sine.

Experienta. Un fotograf care are experienta si care isi cunoaste bine meseria, va imbina aspectele tehnice, cunostintele teoretice, cu latura artistica, cu nota personala. De exemplu, sa zicem ca exista un schelete, o schita creionata care reprezinta teoria si pe care o respecta in detaliu. Dar culoarea? Culoarea reprezinta insasi creativitatea fotogratului, felul in care acesta personifica acest proces al creatiei. Degeaba exceleaza in teorie, daca nu stie cum sa o puna in practica. Acest lucru se observa imediat pe chipul oamenilor din poze, pe dinamismul din poze, pe libertatea pe care si-o aloca atat siesi, cat si cei care dau glas fotografiei – persoanele din poza. Sa fii foarte atent cand verifici portofoliul fotografilor, uitandu-te la calitatea fotografica, la chipurile persoanelor din fotografii, care trebuie sa fie cat mai detasate, cat mai sincere. Si mai ales, observa originalitatea. Originalitatea poate fi determinata de maniera in care editeaza mai apoi fotografiile, in felul in care isi aplica viziunea artistica pentru crearea unor momente memorabile.

Profesionalism si empatie. Sunt importante abilitatile tehnice, asa cum am spus mai sus, dar conteaza foarte mult si atitudinea pe care o are fata de tine. Daca este comunicativ sau retras, daca este dinamic sau abordeaza un comportament mai sobru. Daca interactioneaza cu invitatii, daca interactioneaza cu voi, mirii. Totul conteaza, pentru ca la final iti vei da seama ce zi reusita ai avut si asta si pentru ca ai avut la nunta o persoana care a mobilizat pe toata lumea, care si-a expus ideile artistice, care te-a ascultat si nu s-a ferit sa spuna ce ar imbunatati, care a fost amuzanta si te-a facut sa razi cu gura pana la urechi.

Un alt lucru pe care poate nu l-ai observat pana acum este abilitatea fotografilor de a se pierde printre invitati, de a trece printre acestia nevazuti si de a surprinde oamenii in cele mai sincere momente ale lor. Nu se va compara nicio poza in care esti pus sa razi cu una in care ai ras natural, cu sufletul. Discretia unui fotograf de nunta este importanta, dar uneori, sunt momente in care acesta trebuie sa preia controlul pentru ca sirul evenimentelor sa se desfasoare conform programului.

Maniera fotografica. In cautarea unui fotograf de nunta, vei observa numeroase stiluri de fotografie de nunta. Pe masura ce vei descoperi mai multi fotografi, vei realiza ca pe unele din acestea nu le vei agrea, in timp ce altele te vor emotiona si atinge profund la suflet.

Calitatea muncii si nu cantitatea. Nu te lasa coplesit de ofertele de nerefuzat pe care le pot face unii fotografi, nu uita ca un element definitoriu al crearii unor momente memorabile de impact este chiar calitatea muncii.

Asadar, nu ezita sa alegi un fotograf profesionist nunti Iasi pentru unul dintre cele mai memorabile evenimente ale tale, pentru ca meriti sa ai parte de cele mai frumoase fotografii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + 16 =