10 pasi sa ajungi la Foto Prompt

Te casatoresti si ai nevoie de un fotograf pentru ca intelegi cat de important este pentru intreaga experienta? Atunci urmeaza acesti 10 pasi simpli, pentru a ajunge la Foto Prompt sa-ti rezervi fotograful ideal.

Pasul 1: stabileste un stil

In mare parte exista doua stiluri de fotografie – instantanee si regizata. Din acestea se mai desprind vreo cateva, insa in mare, poti stabili direct care din ele ti se pare mai confortabil.

Pasul 2: fa-ti tema

Intreaba in stanga si in dreapta, cauta pe internet, pe forumurile de discutii,pe grupurile de pe Facebook, si vezi care fotograf ti se pare mai apropiat de stilul pe care ti-l doresti tu.

Pasul 3: stai de vorba

Acestea nu sunt neaparat si momentele de decizie. Pur si simplu stai la o discutie cu cativa dintre fotografii pe care i-ai selectat intr-o prima faza , pentru a-ti face o idee larga despre serviciile sale.

Pasul 4: uita-te la cateva albume de nunta

Daca tot ai avut ocazia sa stai de vorba cu cativa fotografi, cere-le si cate un portofoliu sa vezi la ce au mai lucrat pana acum.

Pasul 5: analizeaza portofoliile cu un ochi critic

Nu este cazul sa cauti scuze pentru eventualele defecte pe care le vedeti. Este mai bine sa fii realista de la inceput si sa cauti doar ce iti place.

Pasul 6: asigura-te ca aveti o relatie pozitiva

Relatia dintre un fotograf de la Foto Prompt si modelul sau este deosebit de importanta. Vei putea sa ii spui daca iti place sau nu ceva, si poti avea incredere ca iti va respecta dorintele.

Pasul 7: compara preturile si avantajele

Este cazul sa faci o lista cu pro si contra pentru cei cativa fotografi care au ramas pe lista scurta. Analizeaza atent ce primesti in schimbul bugetului tau si accepta cea mai buna oferta.

Pasul 8: rezerva fotograful

In cazul in care lucrezi cu un studio de fotografie, trebuie sa mentionezi in contract fotograful pe care il doresti, pentru a nu te trezi in dimineata nuntii ca ai platit pentru un fotograf pe care nu il cunosti.

Pasul 9: nu uita de drepturile tale

Intreaba din timp care sunt drepturile si obligatiile tale, pentru a fi in deplina cunostinta de cauza, in ziua nuntii.

Pasul 10: stabileste detaliile

La acest moment trebuie sa stabilesti impreuna cu fotograful  de la Foto Prompt cum va arata albumul tau, daca primesti fotografiile si pe suport electronic, cate fotografii tiparite vei primi, si alte detalii de post-productie necesare pentru orice nunta de succes.